Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای هادی مدقق مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر، در خصوص آخرین وضعیت تحول دیجیتال و توسعه دولت الکترونیک در صنعت برق کشور، به سوالات زیر پاسخ داد:

تاکنون چه طرح‌هایی برای تحول دیجیتال و توسعه دولت الکترونیک در حوزه برق به مرحله اجرا درآمده است؟

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر: قدم اول تحول دیجیتال در صنعت برق که مردم آن را حس کردند، حذف قبوض کاغذی و قدم دوم، راه اندازی اپلیکیشن و وبسایت برق من بود که حدود ۴۰ خدمت را در بحث خدمات فروش و پس از فروش، بهره برداری، خاموشی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. فراهم کرده؛ این خدمات برای افرادی که دسترسی به اینترنت ندارند، از طریق شماره تماس‌های ۱۵۲۱ و ۱۲۱ ارائه می‌شود.

نصب کنتورهای هوشمند کیفیت ولتاژ برق را افزایش می‌دهد

قدم اصلی تحول دیجیتال صنعت برق نیز، نصب کنتور‌های هوشمند است که بخش عمده داده‌ها را گردآوری و یک کلان داده ایجاد کرده است. عمدتا در مباحث مدیریت مصرف به بحث کنتور‌های هوشمند اشاره می‌شود؛ اما این اقدام، افزایش کیفیت ولتاژ برق تحویلی به مشترکان را نیز قابل رصد می‌کند. قبلا منتظر می‌ماندیم تا مشترکی تماس بگیرد و شکایتی کند تا متوجه شویم که کیفیت ولتاژ در نقطه‌ای مشکل دارد؛ اما این موضوع اکنون در بخش عمده‌ای از شبکه برق رؤیت پذیر شده است.

مشترکانی که با استفاده از پنل‌های خورشیدی تولید برق دارند، همگی به کنتور‌های هوشمند تجهیز شده‌اند و مدیریت تولید و مصرف آن‌ها در بازه‌های ۱۵ دقیقه‌ای و یک ساعته قابل رصد است. اهمیت تراز تولید و مصرف در تابستان بیشتر دیده می‌شود و مشترکان زیادی هستند که در این فصل، امکان تولید برق با استفاده از واحد‌های اضطراری مثل واحد‌های دیزلی را دارند که همگی از همین طریق رؤیت پذیر می‌شوند.

تبادل داده میان دستگاه‌های اجرایی با راه اندازی سامانه انرژی الکترونیکی شد

این هوشمندسازی‌ چه تاثیری بر اقتصاد کشور دارد؟

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر: هوشمندسازی در صنعت برق را با موضوع کنتور‌ها شروع کردیم؛ اما به جز مشترکان، برای پیمانکاران و سایر ذی نفعان مرتبط با صنعت برق نیز برنامه‌هایی آغاز شده؛ به طور مثال، سامانه انرژی را راه اندازی و وبسایت‌هایی را با کمک مجموعه‌های مدیریت آب، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و گردشگری و صنعت برقرار کردیم تا بتوانیم داده‌ها را میان دستگاه‌ها تبادل کنیم.

اکثر مشترکان این حوزه‌ها، بر اساس پروانه و مجوزی که دارند، از تعرفه‌های تخفیفی استفاده می‌کنند که صدور این مجوزها در گذشته سنتی و کاغذی بود؛ اما اکنون امکان تبادل اطلاعات میان سازمان‌ها فراهم شده است.

فراهم شدن امکان رصد درگاه‌های پرداخت قبوض با توسعه هوشمندسازی در صنعت برق

در مباحث مالی مشترکانی که از طریق بانک‌ها و PSP ها پرداخت قبوض داشتند نیز، دستگاه نظارتی یعنی بانک مرکزی، از زمانی که باید بانک عامل این نقدینگی را به حساب واریز کند، مطلع نبود؛ اما با هوشمندسازی که اکنون رخ داده، تمامی درگاه‌های پرداخت را به راحتی رصد می‌کنیم.

برنامه هوشمندسازی که از دو سال پیش به مرور آغاز شده، اکنون نتایج و ارزش افزوده آن در حال دریافت است و قطعا آن را ادامه خواهیم داد. مهمترین نتیجه این اقدامات، دستیابی به داده‌هایی است که می‌توان آن‌ها را تحلیل کرد و همچنین شفاف سازی صورت می‌گیرد تا همه بدانند چه اتفاقاتی در مصرف برق در حال وقوع است و شاید بسیاری از مسائل، با همین شفاف سازی رفع شود.

روز سی و یکم فروردین، آقای سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، در دومین جلسه شورای عالی اداری کشور در دولت سیزدهم گفت: اگر دستگاهی در ایجاد دولت الکترونیک و تجمیع داده‌ها و اطلاعات کشور کوتاهی کند، باید برخورد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت برق هوشمندسازی درگاه بانکی مجوز کسب و کار تحول دیجیتال صنعت برق راه اندازی کنتور ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۱۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز

 فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده صمیمی و همدل است اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده اند و در کنار آنها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

وی با اشاره به تاسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی ادامه داد: باتوجه‌به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تامین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از ۴ هزار سال پیش جمع‌آوری و تعدادی از آنها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجاربر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصربه‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهند شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای‌مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • اشتغال اهمیت دارد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان به ایران
  • ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند
  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد
  • اولویت تامین انرژی با صنایعی دارای حداکثر بهره‌وری در روند مصرف است
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • بدهی صنعت برق به بورس انرژی