Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@00:48:45 GMT

مقاومت دستگاه های دولتی در برابر حذف مجوزهای زائد

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۶۷۵۶

مقاومت دستگاه های دولتی در برابر حذف مجوزهای زائد

مصطفی شهبازی در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد چالش کسب و کارها، اظهار کرد: موضوع مجوزها یکی از چالش‌های اصلی محیط کسب وکار در کشور ما است، به این معنی که چالش‌های کسب وکار به دو دسته پیش از فعالیت وحین فعالیت تقسیم می‌شود. پیش از شروع فعالیت عمده چالش‌های ما به همین صدور مجوزها، اخذ استعلام از دستگاه‌ها و تاییدیه گرفتن از مراجع قانونی بازمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلات حین فعالیت هم شامل مشکلات تأمین مالی، تأمین اجتماعی، بی ثباتی قوانین و مقررات و مشکلات از این دست می‌شود.

مدیرکل دفتر اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس افزود: در بحث اخذ مجوزها ما برای شروع کسب و کار عمدتاً همه مشاغل را با یک چشم نگاه می‌کنیم و دسته بندی برای آنها انجام نداده ایم. نظام ادارای و بروکراسی ما همواره یک نگاه کلی به تمامی مشاغل داشته و کار را برای مشاغل خرد و نوپا همگام با سرمایه گذاری‌های بزرگ در صدور مجوز سخت کرده است. با توجه به اینکه نظام ادرای دولتی ما متأسفانه در بستر یک اقتصاد نفتی بوده، دستگاه‌های دولتی ما به شدت عریض و طویل شدند، از همین روز مراحل مجوزدهی را بر اساس یک فرایند تقسیم بندی نکرده ایم؛ به همین دلیل موجودیت بسیاری از این دستگاه‌ها همان امضای آنهاست.

وی با اشاره به اینکه دستگاه‌ها برای حذف فرآیندهای زائد در زمینه مجوزدهی مقاومت می‌کنند، گفت: نظام بروکراسی معیوب دولتی موجب شده تا بحث مجوزها که چندین سال است مطرح شده تسهیل نشود. قانون گذار تاکنون حداقل سه مرتبه قانون مربوط به مجوزها را اصلاح کرده که به مواد ۱ و ۷ قانون کلی اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ باز می‌گردد که آخرین بار بهمن ماه سال گذشته صورت گرفت و در بحث مجوزها اصلاحاتی انجام شد و هیأت مقررات زدایی وزارت اقتصاد بازبینی روی آن انجام داد. در این راستا درگاه ملی مجوزهای کشور در این شرایط تعریف شد و بر اساس قانون سال ۱۳۹۹، سامانه‌ای که مدیریت و راهبری همه مجوزها را بر عهده دارد، فعال است.

شهبازی با اشاره به راه اندازی سامانه یکپارچه مجوزدهی، تصریح کرد: تعارض منافع فردی و دستگاهی از مواردی است که با راه اندازی سامانه یکپارچه به خطر می‌افتد، به همین دلیل دستگاه‌های دولتی برای راه اندازی این سامانه مقاومت می‌کنند. از طرفی قوانین و مقررات ما برای وظایف و اختیارات دستگاه‌ها در ارتباط با یکدیگر واضح و شفاف نیست.

مدیرکل دفتر اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس یادآوری شد: ایجاد سامانه یکپارچه مجوزدهی اقدام قابل تحسینی برای سهولت کار کسب و کارهای نوپا به شمار می‌آید ولی باید توجه کنیم اصلاح نظام مجوزها در کشور به اصلاح قانون مجوزدهی در کشور کمک خواهد کرد.

کد خبر 5435498 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار فضای کسب و کار سامانه صدور مجوزها اوکراین جنگ اوکراین روسیه حمله روسیه به اوکراین قیمت نفت آخرین اخبار اوکراین بندر چابهار وزارت جهاد کشاورزی قیمت دلار سازمان بنادر و دریانوردی رستم قاسمی سفرهای نوروزی قیمت طلا بانک مرکزی دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۶۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند

مهرداد عظیمی در مراسم روز جهانی کارگر در سنندج اظهار داشت: پس از تصویب اساسنامه سازمان فنی و حرفه ای پس از چند دهه، براساس یکی از بندهای آن، تمام دستگاه‌های دولتی مکلف اند بخشی از بودجه عمرانی سالانه خود را صرف آموزش مهارت‌های کارگران دهند که عدد قابل توجهی است.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور عظیمی با اشاره به کاهش ۱۴ درصدی آمار صدمات حین کار در کشور ادامه داد: در واگذاری امر آموزش به بخش خصوصی رشد ۱۱۴۰ درصد داشته ایم.

 وی با اشاره به نامگذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار داشت: انقلاب ما انقلاب مردمی است و اقتصاد هم باید در دستان کارگران و کارفرمایان راهبری شود.

عظیمی بیان کرد: هر میزان از اقتصاد دولتی فاصله بگیری و شرایط مشارکت مردم در امورات اقتصادی موفق خواهیم بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: کردستان و مردمان قهرمانش صفحات زرینی از تاریخ پرافتخار را به نام خود به ثبت رساندند و ایران به وجود کردستان افتخار می‌کند.

وی با بیان اینکه این استان دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است که یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های آن سرمایه نیرو‌های انسانی است، گفت: باید الگو‌های موفق را به کشور تحویل دهند.

عظیمی با تاکید بر اینکه یکی از ماموریت‌های بخش استان معرفی درست و حرفه‌ای ظرفیت‌های استان است، ادامه داد: استاندار کردستان شجاعانه با استفاده از ظرفیت‌های سنتی و آیینی، تلاش دشمن برای بدنام کردن این استان را خنثی می‌کند.

در این مراسم از کارگران برتر تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ضرورت احداث تهران جدید
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • مبلغ شهریه مدارس غیردولتی را آموزش و پرورش تعیین نمی‌کند
  • عرضه دو لاستیک نانویی ویژه مسابقات دوچرخه‌سواری
  • راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر
  • دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند
  • ۳۹ درصد پروانه های کسب کاغذی در لرستان الکترونیکی شد
  • محرومیت از خدمات دولتی در صورت عدم دریافت شناسه یکتا
  • نحوه انتخاب چوب ترموود