Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سامانه‌ وزارت اقتصاد که بخشی از حوزه مجوزهای کسب و کار تلقی می‌شود «سام» نام دارد.

براین اساس کل درخواست مجوزهای ثبت شده 1.4 میلیون درخواست بوده که از این میزان 60 درصد به صدور مجوز منتهی شده است که تعداد آن به بیش از 884 هزار مورد می‌رسد. همچنین  یک میلیون 464 هزار درخواست مجوز صنفی ثبت شده که به بیش از یک میلیون یعنی 72 درصد پاسخ داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سامانه سام به عنوان بخشی از پنجره واحد کسب‌وکار کشور در حوزه صدور مجوزهای کسب‌وکار، یک سیستم اطلاعاتی تحت وب و قابل دسترسی در هر زمان و هر مکان است که فناوری اطلاعات و ارتباطات را به عنوان عامل توانمندساز به کار میگیرد تا دبیرخانه هیأت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار از طریق این سامانه بتواند به ایفای وظایف قانونی خود در زمینه نظارت بر زمانبندی و وضعیت فرایند صدور مجوزهای کسب وکار توسط دستگاه‌های اجرایی بپردازد و ضمن اطلاع رسانی به متقاضیان دریافت مجوزها، در صورت بروز مشکل در فرایند صدور مجوز، در مدت زمان تعیین شده توسط قانون اقدامات لازم را برای رفع مشکلات موجود بر سر راه صدور مجوزهای کسب وکار انجام دهد.

فعالیتها، عملیات و مشخصات کارکردی سامانه سام نشان دهنده نحوه اجرا عملیات توسط سامانه و تعامل با کاربران می‌باشد. وظیفه این سامانه دریافت درخواست مجوز از مردم، تحویل آن به دستگاه اجرایی مربوطه، تبادل استعلامات اولیه مرتبط با مجوزهای بین دستگاه های اجرایی و نهایتاً تحویل مجوز صادر شده به درخواست کننده مجوز است.

این سامانه به دنبال این است که متقاضیان مجوزها بدون سردرگمی، مجوزهای خود و استعلامات مربوط به آن را فقط از یک نقطه قابل پایش عمومی از حاکمیت درخواست نمایند تا با شناسایی گلوگاهها و موانع موجود در شبکه مجوزدهی کشور که با شاخص های کمی نظیر مدت زمان صدور مجوز، هزینه صدور، مدارک دریافتی از متقاضیان و تعداد استعلامات مرتبط برای مجوزها، ضمن ایجاد وحدت رویه در صدور، عملکرد دستگاههای اجرایی رصد و سنجیده شود. اطلاعات جداول زیر مربوط به بازه زمانی 97.5.1 تا 1400.1.8 است.

در این سامانه بالغ بر 4 میلیون 829 هزار استعلام پایه اخذ شده که به کل آن پاسخ داده شده است.

تعداد استعلامات اخذ شده در مورد گواهی ماده 186 قانون مالیات‌های مستقیم نیز 977 هزار مورد بوده که میانگین پاسخگویی به آن 3.4 روز است و 98 درصد آن به نتیجه رسید.

براساس گزارش عملکرد وزارت اقتصاد در بخش کسب و کار،  براساس اطلاعات گردآوری و به روزرسانی شده، که از بررسی 1368 مجوز با فرض متغیر بودن تعداد مجوزها در کشور، استخراج شده است، تعداد کل استعلامات بالغ بر 10598 مورد است.

این بدان معنی است که اگر یک نفر بخواهد همه 1368 مجوز بررسی شده کسب و کار را دریافت نماید، باید 10598 مدرک، استعلام یا فیش پرداختی را تهیه و به دستگاههای اجرایی تحویل دهد. در واقع با توجه به تعداد کل مجوزها، متوسط تعداد تقریبی استعلام و مدارک برای هر مجوز، 8 مورد است.

همچنین تعداد کل عناوین استعلام‌ها، مدارک و سرویس‌ها بالغ بر 759 عنوان است که با توجه به تعداد کل استعلامات، متوسط تعداد تقریبی برای هر عنوان استعلام 14 مورد است.

آنچه به اختصار آمد، اهمیت و الزام در اولویت بالا قرار گرفتن ساماندهی نظام مجوزدهی کشور توسط حاکمیت و مراجع صدور مجوز را به درستی و روشنی تبیین کرد است. باید به این نکته نیز توجه داشت که این آمار مربوط به دریافت فقط یکبار مجوز است و تکرار درخواست و صدور مجوزها در ان دخالت داده نشده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کسب و کار وزارت اقتصاد استعلام مدارک سرویس استعلام مجوز احراز هویت صدور مجوزهای کسب وکار صدور مجوزها صدور مجوز تعداد کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۷۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روز‌های آینده

مهدی سید هاشمی اظهار داشت: به زودی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت معرفی می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی در پاسخ به پرسشی در مورد اینترنتی شدن درخواست صدور کارت سوخت، گفت: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از سال گذشته اعلام کرد که تصمیم دارد روند صدور درخواست کارت سوخت را اینترنتی کند و این یعنی چه مالکان خودرو‌های نوشماره و چه خودرو‌های دیگری که نیازمند کارت سوخت المثنی باشند، باید کارت سوخت خود را به صورت اینترنتی دریافت کنند.

مدیرعامل شرکت پژوهش و توسعه ناجی بنیاد تعاون فراجا خاطرنشان کرد: برای امنیت درخواست صدور کارت سوخت، تا زمانی که این اقدام در دفاتر پلیس +۱۰ انجام می‌شود مشکلی وجود ندارد، چرا که از اطلاعات کاربر کاملا محافظت می‌شود.

وی با بیان اینکه همکاری فراجا با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نخستین خدمت بین دستگاهی است، گفت: جلساتی با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برگزار کردیم و هماهنگی‌های لازم انجام شده و بررسی‌های لازم انجام شده است و به جمع بندی خوبی رسیدیم و در نهایت در چند روز آینده این سامانه آماده و معرفی می‌شود که درپی آن روند صدور کارت سوخت نیز تسریع می‌شود.

هاشمی ادامه داد: این سامانه تولید شده توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است و فراجا صرفا اطلاعات را با آن‌ها تبادل می‌کند؛ یعنی هنگامی که فرد متقاضی در این سامانه درخواست خود برای صدور کارت سوخت را ثبت می‌کند اطلاعاتش اخذ شده و برای پلیس ارسال می‌شود و پلیس این اطلاعات را بررسی و صحت سنجی کرده و پس از آن تایید یا عدم تایید را به این سامانه اعلام می‌کند.

دیگر خبرها

  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می شود
  • معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روز‌های آینده
  • کانال‌های خبری، مجوز بگیرند
  • کانال‌های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند
  • کانال های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند
  • هوشمند شدن خدمات دولت برای کسب وکار واحد‌های صنفی در اردبیل
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • برپایی میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی در بازار و مترو تهران | ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها