Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@04:08:15 GMT

امسال کشور از نظر بودجه و منابع مالی در مضیقه است

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۷۰۳۸۳

امسال کشور از نظر بودجه و منابع مالی در مضیقه است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی دهقان دهنوی در مصاحبه‌ای با رادیو گفت و گو، با اشاره به راه اندازی سامانه «G4B» برای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، اظهار داشت: این سامانه از نظر بسترهای فنی کاملاً تکمیل شده است و ما پذیرای تمام مجوزها، شناسنامه‌ها و فرایندهای الکترونیکی در زمینه کسب و کار هستیم.

وی ادامه داد: از سوی دستگاه‌ها نیز حرکت‌های خوبی در این زمینه آغاز شده است و خیلی از آنها شناسنامه‌های خود در زمینه صدور مجوزهای کسب و کار را در این سامانه بارگذاری کرده اند و ما در حال کار کردن روی این شناسنامه‌ها هستیم تا آنها را تسهیل کنیم چرا که شناسنامه‌های کسب و کار بر اساس وضعیت موجود تنظیم شده است در حالی که شرایط مطلوب می‌تواند چیز دیگری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهنوی با تاکید بر اینکه از هدف ما در این سیستم، کوتاه کردن فرایند صدور مجوز و بهبود فضای کسب و کار است، گفت: برخی از استعلام‌ها نیز به صورت الکترونیکی قابل انجام است و این خود، فرایند زمانی برای انجام کارها را کاهش می‌دهد.

معاون وزیر اقتصاد در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تبعاتی که داشته است، تعدادی از دستگاه‌ها در حوزه فضای کسب و کار تلاش کرده اند که امور را تسهیل کنند چنانکه بعضاً اعلام کردند برای تولید کالای خاصی که اکنون نیاز کشور است احتیاجی به فلان مجوزها نیست و هر کس می‌تواند در این زمینه اقدام کند یا اینکه خودشان اتوماتیک وار برخی از مجوزها را سه ماه تمدید کرده اند.

دهنوی با بیان اینکه امسال کشور از نظر بودجه و منابع مالی در مضیقه است و باید سیاست‌هایی که نیازمند کمترین منابع مالی هستند و اجرای آنها منجر به صرفه جویی در کشور می‌شود را اجرا کنیم‌، گفت: یکی از این سیاست‌ها، سیاست‌های تسهیل کسب و کار است و باید همه دستگاه‌ها در این زمینه کمک کنند تا یک حرکت انقلابی در این زمینه ایجاد شود چرا که این حوزه می‌تواند بیشترین کمک را به موضوع جهش تولید در کشور کند.

وی در ادامه با بیان اینکه در سطح ارشد دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت خانه‌ها و سازمانها بیشترین همراهی برای فعالیت در سامانه G4B وجود دارد و کسی نمی‌گوید که این فرآیند را قبول ندارد، تصریح کرد: ولی ممکن است در لایه‌های اجرایی، مقاومت‌هایی وجود داشته باشد و یا برخی از دستگاه‌ها به خاطر کمبود منابع مالی و امکانات نتواند همکاری لازم را داشته باشند.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به شیوع ویروس کرونا روند اینترنتی شدن کسب و کارها شدت گرفته است و در زمینه ارائه خدمات دولتی از جمله صدور مجوزها چاره‌ای جز الکترونیکی کردن امور در راستای کوتاه شدن فرآیندها نداریم، گفت: فکر می‌کنم که امسال با کمترین مقاومت در این حوزه روبه‌رو شویم و امسال سال طلایی برای بهبود فضای کسب و کار خواهد بود.

وی در پایان اظهار داست: از جمله دستگاهی که در چند ماه گذشته با ما در این فرآیند همکاری خوبی داشته دستگاه قضائی از جمله معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بوده است.

کد خبر 4898518 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: کسب و کار ویروس کرونا ویروس کرونا قیمت نفت بانک مرکزی ایران تولید نفت اوپک کاهش تولید نفت وزارت جهاد کشاورزی ایالات متحده آمریکا قیمت دلار بورس تهران حقوق و دستمزد سازمان بورس و اوراق بهادار وزارت صنعت معدن و تجارت بورس شناسنامه ها منابع مالی دستگاه ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۰۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است

به گزارش «تابناک»، بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • تاکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی و مدیریت صحیح منابع مالی
  • تأکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • فوری /بودجه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳ اعلام شد /تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور